woensdag 17 februari 2010

lekker makkelijke zelfgemaakte salsasaus

Men neme 200ml  ketchup( mag goedkope zijn uit een fles) en voegt daaraan toe:
2-3 bosuitjes ,1 rooduitje, beetje sambal naar smaak, en een eetlepel verse koriander
vervolgens staafmixer je boel en klaar is je verrukkelijke zelfgemaakte salsasaus.
Oorspronkelijk stond er in het recept 4 zoete rijpe tomaten, maar die had ik niet op vooraad meer.
Deze snelle /makkelijke variant smaakt ook verrukkelijk!

woensdag 10 februari 2010

pasta met machtig heerlijke champignonspekjesroomkaassaus

Zelf ben ik nogal gek op pasta, het is zo makkelijk te koken, smaakt altijd heerlijk en je kunt eindeloos varieren met de saus die je erbij/door of over doet.
Voor deze machtig lekkere maar machtige saus ;-)
Fruit een gesnipperd uitje
samen met 2-3 flinke tenen geperste knoflook
en gooi er een pakje van die zuurkoolspekjes bij, bak die laatste lekker uit tot ze lekker zoutig en krokant zijn..
Ondertussen heb je 2 ruime bakken champignon ( mogen ook die kastange champignons zijn hoor) in plakjes gesneden ( of voor de pietluttige kinders in nog kleinere en onherkenbare stukjes)
Die bak je een beetje mee in de pan en vervolgens  2 bakjes knoflookroomkaas( goedkoopste merk is prima ) een scheutje overgebleven witte wijn en dan een 100-150 gram gerapste kaas ( naar eigen smaak oud of jong) dit roer je tot de kaas gesmolten is en klaar is je saus voor over de pasta.Nog wat vers gemalen peper erdoor hmmmmmmmmm :-)
Zelf kook ik hier graag taggiatellie bij .

zondag 7 februari 2010

champignonsoep

Voor  in het weekend maak ik graag een soepje, lekkker makkelijk met een snee zelfgebakken brood erbij om te soppen.Iedereen happy.
Nu gebruik ik liefst geen pakjes, zeker voor soep is dat ook helemaal niet nodig.
Men fruite een uitje, ik had bosuitjes gebruikt, want die lagen nog naar mij te lachen op het aanrecht.
Daarop/in gooi je de schoongemaakte en in kleine stukjes, zo je wilt plakjes champignons.Deze bak je lekker mee ondertussen maal je veel verse peper erover heen.Dan 1-2 eetlepels bloem en een restje creme frais, wat ik nog over had van verjaardag van manlief.
Het word nu dus een beetje klonterig geheel, maar dta geeft niks, laat je daar niet door uit het veld slaan, na een paar minuutjes gooi je er 1-1,5 liter water bij en de daarbij behoordende hoeveelheid bouilionblokjes, ik neem voor deze versie groentebouilionblokjes, omdat mijn dochter vegetarisch eet.( Of eerlijk gezegd ik gebruik vegetarische groente bouilionpoeder van de maggi, waarbij een theelepel vor een klein klontje staat)
Maar goed laat het geheel een minuut of 10-20 koken, serveer met lekker zelfgebakken brood in dikke sneetjes.