dinsdag 13 april 2010

lekkere loempia(naar eigen recept)

Filodeegvellen laten ontdooien.
stukje kool en winterwortel in keukenmachine vrij klein hakken
paar teentjes knoflook en uitje snipperen en fruiten
naar wens kipfilet in kleine stukjes snijden en meebakken tot kip gaar is.( voor vega laat kip achterwege, doe ik ook voor mn vega dochter en de smaakt is nog gewoon geweldig)
zout, versgemalen peper, en naar wens en smaak  kruiden , ik nam djahe en kerrie en een theelepeltje sambal.Als de hele boel lekker gebakken is, vuur uit en tauge er door heen roeren.Je moet een beetje een droge massa hebben anders scheren de vellen. dus zo nodig uit laten lekken.
Ik neem dan 2 filodeeg vellen omdat een zo snel scheurt, als je massa wat vochtig is.Twee vellen dus en dan leg je in het midden een berg vulling en dan klap je de zijkanten in een ruitvorm naar binnen( dan blijft het bij mij het beste zitten)
Vervolgens bak je de loempia's in een beetje olie in de pan.
Serveren met bv een scheuteje zoetscherpe chili saus.