dinsdag 23 maart 2010

makkelijke pizza

Pizzadeeg voor 5 personen, (ik neem dan 750 gr bloem 450ml water,1,5 theelepeltje korreltjes gist 2 theelepeltjes zout, 1 theelepel suiker,scheutje olie en laat mijn broodbakmachine het deegje maken)
Ik nam ongeveer de helft van het deeg rolde dit goed uit op een bestoven werkvlak tot een enorme pizza ( hij paste nog maar net in mn combi oven) ,en besmeerde de bodem eerst met een makkelijk tomatenpure/ketchup/oregano rozemarijn smeersel.Daarop legde ik overgebleven olijfjes,wat gehalveerde cherrytomaatjes, ui in ringetjes en restjes kaasjes(ik had een restje munsterkaas en een rest gorgonzola en geraspte jonge kaas) Dan ongeveer 20-30 min in een (voorverwarmde) hete oven 220 graden , tot de bodem mooi gaar en de kaas lekker gesmolten is.

1 opmerking: