woensdag 8 december 2010

draadjesvlees

Met die ijzige koude buiten word heb binnen behaaglijk warm en ruikt het de hele middag al heerlijk als ik kook in mijn crockpot of slow cooker.Sinds ik hem heb gekregen op mijn verjaardag probeer ik er 1 keer per week in te koken ( een jaar lang) om het aldoende beter te leren beheersen en gebruiken.Want ik heb in het verleden al genoeg apparatuur aangeschaft die ik niet of veel te weinig gebruik of die gewoon weg een flop waren.( denk aan te acti-fry).
Als ik mijn crockpot gebruik oom draadjesvlees te maken dan neem ik een royale hoeveelheid vlees.Want  ik heb een groot gezin en ik heb dan nog een tweede portie die ik kan bewaren. Daarbij krimpt het vlees ook altijd behoorlijk.
Ik nam deze keer runderriblappen, gewoon omdat ze in de aanbieding waren bij onze supermarkt.
Braad het vlees in een koekepan snel aan/dicht op een hoog vuur,
Terwijl je dat doet snijd je naar smaak uien( 2 grote witte en 1 rode kleine ui) en gooi die bij het aanbraden.
Kruiden naar smaak, ik hou van kruidnagel, vers gemalen peper,biologische  paprikapoeder, laurierblaadjes uit eigen tuin ( ontdaan van rijp) en zout.
Afblussen met (een restje) rode wijn die je toch nog open had staan ( van verjaardagen ofzo)
Gooi de hele pan ( nou ja de inhoud natuurlijk he) in de crockpot en druk op start( 6 uur dus)
Ondertussen bekeek ik mijn groente lade en zag er nog een half bosje wortelen liggen,en ontdekte ik ook nog een tros tomaten, hup schoongemaakt er erin, lekker voor de smaak en tomaten maken  het vlees mals( net als kiwi=eiwitsplitsend ).Een wat oudere appels in parten konden er ook nog bij en zo maak ik en mooi mijn restjes op en word het een soort van heerlijk geurig stoofpot-achtig gebeuren.
Ik doe dit dus al om ongeveer 12 uur en heb zo de hele middag de handen vrij om mijn aandacht aan diverse kinderen te besteden of wat ik ook maar wil doen :-)
Rest mij niets dan  om 18 uur als we gana eten, nog even snel aardappelpure te maken ( eventueel van overgebleven gekookte aardappels ) en een pot rode kool met appelen deze keer op te warmen, maar dat is maar 3 min werk.

1 opmerking: