woensdag 10 februari 2010

pasta met machtig heerlijke champignonspekjesroomkaassaus

Zelf ben ik nogal gek op pasta, het is zo makkelijk te koken, smaakt altijd heerlijk en je kunt eindeloos varieren met de saus die je erbij/door of over doet.
Voor deze machtig lekkere maar machtige saus ;-)
Fruit een gesnipperd uitje
samen met 2-3 flinke tenen geperste knoflook
en gooi er een pakje van die zuurkoolspekjes bij, bak die laatste lekker uit tot ze lekker zoutig en krokant zijn..
Ondertussen heb je 2 ruime bakken champignon ( mogen ook die kastange champignons zijn hoor) in plakjes gesneden ( of voor de pietluttige kinders in nog kleinere en onherkenbare stukjes)
Die bak je een beetje mee in de pan en vervolgens  2 bakjes knoflookroomkaas( goedkoopste merk is prima ) een scheutje overgebleven witte wijn en dan een 100-150 gram gerapste kaas ( naar eigen smaak oud of jong) dit roer je tot de kaas gesmolten is en klaar is je saus voor over de pasta.Nog wat vers gemalen peper erdoor hmmmmmmmmm :-)
Zelf kook ik hier graag taggiatellie bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen