woensdag 6 januari 2010

wraps ingewikkeld?

Zelf tortilla wraps maken moeilijk? Hmm nee dat niet, wel wat bewerkelijk, maar als je de kostprijs vergelijkt met de gekochte exemplaren,koop je nooit meer kant en klare.
Hoe/wat:
Maak een deeg van
500 gr bloem
300 ml water
snufje zout
lepeltje olijfolie
(sommigen voegen  een theelepeltje bakpoeder toe , ik niet)
Meng het zelf met de hand of laat je beste vriend de bbm het doen.Laat het deeg daarna een 30 min rusten, doe dit vooral wel, het lijkt nutteloos, maar dat is het niet, anders krijg je rubberachtige wraps.
Ik maak zelf altijd een soort van rol van het deeg en snijd dan een stukje af waarvan ik denk dat het ongeveer 60 gram is( ik weeg dat eerste stukje ) en maak vervolgens ongeveer even grote hompjes.Ik snijd ze met een mes.Maar van die hompjes kleine balletjes met de hand en laat die weer een 10 min rusten.
Hierna strooi je wat bloem op je oppervlak en dan kun je je uitleven met de deegroller.
Ik doe het zelf  zo: Ik maak de bolletjes plat en rol ze daarna zo dun mogelijk uit ( indien nodig bloem strooien om plakken tegen te gaan)In principe zoudne het ronde platte dingen moeten worden maar in praktijk , zeker als je het niet zo vaak doet , worden ze ehm meer ovaal of zelfs langwerpig.Vrees niet, zie het als bewijs dat je ze inderdaad zelf gemaakt hebt.Als ze maar DUN zijn!!
Verwarm een soort koekepanachtige en bak ze daarin op heet vuur, na enige tijd 30 sec ofzo beginnen zich bellen te vormen dan kun je m omdraaien en nog een 20-30 sec bakken tot ze gaar zijn, houd ze warm tot gebruik.( eventueel neem je de bodem van de pan af als het teveel aan meel zwartig word)
Nu kun je ze bewerken en vullen of iets dergelijks zoals je gewenst had  te doen :-)

2 opmerkingen:

  1. 'k Zat wat te lezen op je blog en door te klikken toen ik wraps zag. Dit recept ziet er ook lekker uit en een stuk minder vet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) ik vond het wel wat bewerkelijk, maar heel goed te doen :-) ze zagen er bij jouw ook erg goed uit :-D

    BeantwoordenVerwijderen