dinsdag 26 januari 2010

vega rode kool ovenschotel en een nieuwe uitdaging

Ik probeer regelmatig iets nieuws uit, gewoon omdat ik koken leuk vind, maar ook omdat ik graag gevarieerd en gezond natuurlijk wil eten,en voor dit jaar heb ik mij voor genomen in ieder geval eens in de 14 dagen een nieuw vegetarisch gerecht uit te proberen.Nu kun je zeggen das ook niet vaak, neen maar ik/wij willen ook gewoon wel de ons bekende dingen eten:-) en als je het over een jaar bekijkt eten we dan toch 26 nieuwe vega schotels :-), daar moet een blijvertje tussen zitten lijkt me.
Waaraan moet een blijvertje voldoen?In mijn optiek moet min of meer iedereen het wel lekker  en/of te eten vinden, of het moet gemakkelijk met een klein bijgerecht  te serveren zijn ( zonder dat ik helemaal 2 keer moet koken zeg maar)wat degene die dat andere niet lekker vinden dan kunnen eten, waardoor veel eenpasgerechten en ook overschotels eigenlijk wel wat moeilijker zijn.
Men neme een pak diepvries rode kool met appeltjes ,bak eerst een geperst teentje knoflook in de pan met een scheutje olijfolie, dan dat pak rode kool met appeltjes erin, tot die helemaal ontdooid is.Voeg dan naar smaak kaneel, kruidnagel(poeder) en kardamon toe.( ik hou van kruidig en had een theelepel van alles gedaan)
Maak op je favo wijze aardappelpure of neem een zakje kant en klaar( lekker makkelijk) en doe dat eerst in een ovenschaal op de bodem,hier op stort je de rode kool dan stukjes feta-kaas( 150 gram) en een handje walnoten, dan 30 min in de oven 220 graden.( ik had voor 3 volwassenen en 3 kinderen de hoeveelheden verdubbeld)
Ik vond het een heerlijke vega-schotel en ook lekker vullend en de bite van de feta kaas en walnoten maken het echt lekker.Elfje en mijn vriendin vonden het lekker.Puber vond het : te eten.
Helaas manlief vond het niet te... eten... net zo min als peuterzoon.
Dus of het nou een aanrader is..... ik weet niet ik maak wel het liefst dingen klaar die iedereen hier wel lekker of wel te eten vind.Dus geen echte aanrader voor hier in huis, maar hij was wel ehct lekker vond ik... hmmm

4 opmerkingen:

  1. Het klinkt mij ook jummie in de oren :-) Maar helaas hier geen rode kool liefhebbers :-( Misschien maak ik het eens voor mij alleen ;-) Doe je geen aardappelpuree erover heen?? Verbrand de kool dan niet??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee de puree gaat eronder :-) en neen verbrandde niet die fetakaas smolt een beetje en de walnootjes waren lekker knapperig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je mijn recept hebt geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat dacht je van zelfgemaakte vegaburgers? Pureer roergebakken paddestoelen (shi-takes, maar gewone mag ook) met wat ui, tofu en lekkere kruiden en sojasaus. Ik deed gember, komijn en koriander, peper en zout. Roer er een ei door, en als het te vochtig is wat broodkruim. Maak er schijven van en bak ze (de tweede dag zijn ze steviger en knapperiger, maar da's wel veel geduld hebben...)
    Serveer op een lekker broodje met sla, tomaat en een sausje. Dat sausje kan bijvoorbeel yoghurt zijn met mangochutney door elkaar geroerd. Mijn kinderen vonden het heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen