maandag 16 november 2009

brownies


Wat (gaat er in)
-350 gr zo puur mogelijke chocolade
-250 gr ongezouten roomboter( kan ook met de soja variant hiervan )
-3 eieren
-250 gr bruine basterdsuiker
-70 gr bloem + theelepel bakpoeder of zelfde hoeveelheid zelfrijzend bakmeel
Hoe(maak je het)
Smelt boter en chocolade au bain Marie en roer door elkaar.
Eieren mixeren toot ze licht schuimig zijn dan de suiker er doormixeren tot het glad en een glanzende massa is geworden.Hierdoor heen schep je de chocoladebotermassa.Dan zeef je de bloem en bakpoeder en mens je het er voorzichtig door heen.
Schep het geheel in een bakblik/vorm van 25 bij 25 of zorg dat de dikte niet boven een vingerkootje uitkomt ( dan moet je een tweede bak pakken)  want anders word het niet gaar in 30-40 min in de oven op 180 graden.( als het niet gaar is gewoon nog 10 min langer in de oven stoppen)Een goede brownie is altijd lekker een beetje klef ,vind ik ,dus als je met een sateprikker gaat testen moeten er een beetje kruimeltjes aan vast kleven.Als je beetje normale stukjes snijdt na het afkoelen!!( anders breekt de massa  ) dan heb je 16-20 stukjes.

Kindvriendelijk: Ja zeker onder begeleiding al snel te maken en het is een kort en overzichtelijk proces met weinig ingredienten, lekker zoet dus zo op, wel machtig.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er zeer smakelijk uit. Dit recept ga ik van het weekend eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen