donderdag 19 november 2009

pittige ovenschotel met spitskool

Wat( voor 4 royale porties)
-125 gr gehakt
-spitskool ,in dunne reepjes gesneden, lukt mij het best met een broodmes( met van die kartels)
 aan ongeveer 100 gram spitskool pp heb je genoeg!
-2 tomaatjes,in stukjes gesneden
-uitje, gesnipperd (mag ook 2 zijn)
-paar teentjes knoflook ( geperst)
-theelepeltje sambal
-theelepel kerrie
-scheutje ketjap manis
-klein blikje tommatenpuree
-snufje zout + peper naar smaak
-aardappelpuree (zelfgemaakt is  natuurlijk het lekkerst) voor 4 pers.
(als je van die zakjes neemt  kun je t beste 2 zakjes klaar maken als het flinke eters zijn)
Hoe
Rul het gehakt, met het uitje en knoflookteentjes tot gehakt gaar is,gooi er dan de gesneden spitskool en tomaat bij,gooi dan de rest van het lijstje erbij en roerbak het geheel.Als je merkt dat de spitskool wat begint te slinken ( of slapper word) kun je het gas uit zetten, neem dan een ovenschaal en stort het mengsel erin,strijk het min of meer glad.Hier bovenop de aardappelpuree , eventueel nog wat gerapste kaas erover heen.Zet het dan in de oven , 20 min op 220 graden.


Kindvriendelijk:niet echt... hier gillen ze te pittig,te pittig...maar met appelmoes goed te eten, aller kleinste van bijna 2 smikkelt het wel lekker op hoor.
kostprijs:1,29 spitskool maar 3/4 gebruikt=98 cent 2 tomaten = 30 cent tomatenpuree 7 cent, gehakt 75cent
ui en knoflook 20 cent, aardappelpuree 20 cent=2,50 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen