zondag 29 november 2009

bruine suiker kaneel rozijnen buns/broodjes

Hier kijk ik onder andere vaak om inspiratie op te doen en weer wat nieuws uit te proberen.Het ziet er altijd prachtig uit  en er staan handige hoe doe je dat nu weer uitleg met foto's bij, het is natuurlijk mijn stille wens om ook zo een mooie blog met foto's te krijgen.Ik doe mijn best :-).
Nu zit ik in de nachtdienst en dan ben ik vaak erg moe en zit dan liever niet al te actieve dingen te doen.
Maar vanavond was ik er toch weer helemaal hot van geworden en heb me gestort op het enige nadeel vand eze site, men werkt hier met cups ipv met grammen en ml, dat vergt dus wel enig omrekenwerk en dan nog ehm ben ik het eigenwijs als ik ben ook wel eens niet mee eens en vindt de hoeveelheden niet goed in verhouding en verander het dan naar eigen inzicht.( soms niet altijd goed, maar al doende leert men) Hier in dit recept heb ik de hoeveelheid gist aangepast, zoals eerder gezegd gebruik ik het liefst korreltjes gist, mede vanwege de langere houdbaarheid, en in het resultaat wat zeer zeer bevredigend, het zag er mooi uit, wat voor mij best belangrijk is en het smaakte werkelijk verrukkelijk.Het deeg voelde wat slapper aan dan een normaal brooddeegje, het was wat meer ehm kauwgomachtig,niet plakkerig maar zacht en slappig,dan ben ik altijd snel geneigd nog meer te gaan aanpassen, en er dan extra bloem bij te doen, maar ik heb me ingehouden want het bleef niet aan mn handen plakken zoals kauwgom wel doet, het was alleen slap.. en ik heb me dus gewoon verder het recept en de beschrijving door geworsteld.(waarbij dat worstelen dus voornamelijk tegen mijn eigenwijzigheid is, want het recept staat duidelijk beschreven en is goed te volgen en echt niet moeilijk)
Nu was de batterij van mn fototoestel bijna leeg, en met mijn nachtdienst warrige vermoeide hoofd vergeet ik ook wel eens wat, dus ik heb alleen  foto's genomen van het uiteindelijke resultaat.Hierna moest er nog een topping over van verse roomkaas/poedersuiker gemengd, maar dat heb ik niet gedaan, we vonden ze zo namelijk ook al om op te vreten.:-)

1 opmerking:

  1. ziet er jummie uit!
    Die site waar je naar linkte is ook super, amaaai!
    Als ik dat zie heb ik zin om alleen nog maar brood te eten voor de rest van mijn leven... dat pestobrood zal er binnenkort toch eens aan moeten geloven.
    Ik ben soms mis met het omrekenen van cups naar grammen, en heb me dus zo metalen pan-achtige cupmaatjes aangeschaft en dat is wel handiger voor de amerikaanse recepten.

    BeantwoordenVerwijderen