dinsdag 17 november 2009

opgerold appelrozijnenbrood



Wat en Hoe
-Een brooddeegje (gemaakt door mijn bbm=broodbakmachine) naar eigen keuze,ik heb hier voor wit gekozen ( dan vind ik het er mooier uitzien)
-Rol dit uit tot een rechthoekige lap ( dan kun je het makkelijk terug plaatsen in je bakblik van je bbm om af te bakken later) en besmeer deze lap aan een zijde met lekkere zachte roomboter, daaroverheen strooi je wat bruine suiker en dat smeer je ook over de lap uit.Hier na rasp je een liefst zurige appel ( vind zelf dat zurige kwa smaak lekker in contrast met het zoete, dus ik koos de ouderwetse goudrenet hiervoor) en verspreid het geraspte een beetje over de lap, een handje rozijntjes er over heen en dan afmaken met een theelepeltje kaneel ( of naar smaak minder)
-Rol het geheel dan voorzichtig maar wel lekker strak op.En plaats het terug in het bakblik ( van je bbm) en laat het afbakken.( dit duurt ongeveer een uurtje )
-Goed laten afkoelen en dan voorzichtig plakken van snijden.

Kindvriendelijk: ja, onder begeleiding is het goed/makkelijk zelf te maken, en ze vinden  het werkelijk verrukkelijk!! :-)
Kostprijs(geschat): 30  cent  voor het deegje ,10 voor rozijntjes,10 voor echte roomboter,30 cent appel,10 cent bruinesuiker en kaneel = 90 cent ongeveer.

2 opmerkingen: